Boost your health & well-being

Deel deze info

In samenwerking met Qi Friends - Wabke Bouman

Qi Friends - Wabke Bouman
https://qifriends.com

Dit is een serie van tien online live lessen via Zoom op zondag.
Je ontvangt achteraf de opnames om te herhalen en ermee te oefenen, evenals transcripties zodat je deze gemakkelijk kan doorlezen.

Inhoud

Als we in goede gezondheid verkeren, stroomt Qi vrij en overvloedig in ons lichaam.
Volgens TCM zijn de maag en de alvleesklier de leiders van deze gezonde Qi-circulatie. De maag is de moeder van Qi die naar beneden stroomt. De alvleesklier is de vader van Qi die omhoog vliegt. Het hele lichaam is afhankelijk van deze Qi-stroom. Deze twee organen zijn dus de sleutel tot een gezonde en vrije energiestroom in het hele lichaam.
Wanneer ons lichaam uit balans is en Qi niet vrij stroomt, zullen we ongemak of zelfs ziekte ervaren. De eerste stap om het welzijn in het lichaam weer terug te brengen, kan het verbeteren van de maag en de alvleesklier zijn. Omdat zij de leiders zijn van een gezonde op en neer qi-stroom, zullen zij ook de qi-stroom van alle andere organen meenemen. Het maakt niet uit waar het ongemak of de ziekte zich in het lichaam bevindt. Het is belangrijk om eerst te beginnen met het verbeteren van de Qi in maag en pancreas. Op deze manier kan je al veel verbetering voelen of zelfs het ongemak laten verdwijnen.
Er zijn enkele eenvoudige manieren om je maag en alvleesklier in goede conditie te houden of te krijgen, zodat de andere organen ook vrij en natuurlijk kunnen functioneren.

Teacher Ning heeft een programma gemaakt om ons hierin mee te nemen. Hij zal een Qiveld creëren voor het verbeteren van onze maag en alvleesklier. Om de voordelen van zijn beoefening te vergroten, gaan we ook onze nieren en longen oefenen. De nieren in TCM zijn als de batterij van ons lichaam. De longen fungeren als het begin van de energiecirkel binnen alle organen. Met deze combinatie geven we een boost aan onze gezondheid en welzijn en leren we hoe we een optimale gezondheid behouden.

Teaching Ning zal uitleggen hoe en waarom we de gezondheid van deze organen kunnen verbeteren. Hij zal oefeningen op verschillende niveaus delen (fysiek, Qi/energie, emotionele programma's enz.). Dit is een programma dat je gemakkelijk zelf kan herhalen. Je ontvangt alle opnames en transcripties om te herhalen en mee te oefenen.

Methode

De lesmethoden worden op een zachte, bescheiden manier onderwezen. Van dr. Pang neemt teacher Ning de Qi-veldreeks over om de Qigong-staat op te bouwen.
Hij vraagt ​​altijd: wat is Qigong voor jou? Op deze manier zijn zijn studenten zich bewust van de bedoeling van de praktijk.

Traditioneel gezien vormen het meridiaansysteem, de kanalen, de vaten, de oorspronkelijke meridianen en de organen één compleet gezondheidssysteem.
Qi-beoefening wordt beschouwd als de essentie van TCM.
Vier basiselementen maken deel uit van de methoden die teacher Ning onderwijst:
- eén is geluid
- twee is beweging
- drie is bewustzijn
- vier is houding.

Voor wie

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je gezondheidsniveau of de mate waarin je Qigong al beoefent.
- Voor iedereen die bereid is aan zijn of haar gezondheid te werken, zowel voor het behouden als herstellen van de gezondheid.
- Voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van meer stabiliteit in het dagelijks leven.
- Voor iedereen die beperkende overtuigingen en emotionele patronen wil veranderen die hem/haar verhinderen vrij te functioneren.
- Voor therapeuten, trainers en coaches om hun cliënten beter te begeleiden met de opgedane kennis tijdens deze training.
- Zowel voor beginners als voor gevorderde (Zhineng) Qigong beoefenaars.

Planning en organisatie

Data van de online livesessies:
1, 8, 15, 22, 29 oktober
5, 12, 19, 26 november
3 december 2023

Tijd:
14.30 – 15.45 uur Midden-Europese tijd

Kostprijs

125 euro

Docent

Teacher Ning werd geboren in Binnen-Mongolië in China.
Hij studeerde af bij dokter Pang Ming aan het beroemde ziekenhuis van Huaxia Center.
In 1997 vertrok hij met een paar anderen nadat hij de zegeningen van Dr. Pang had ontvangen. Hij zette zijn praktijk voort en zorgde voor genezingen voor velen.
Van verschillende meesters leerde hij verschillende methoden.
Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Hainan.
Hij reist al jaren naar westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Servië, Nederland, België en Zwitserland.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen