U bevindt zich hier: Home » Zhineng Qigong » De docenten » Tine Derick

Tine Derick

Hallo, mijn naam is Tine Derick. Al sedert mijn kindertijd droomde ik ervan om van onze moeder Aarde een mooiere en liefdevollere plek te maken. Mijn omgeving vertelde mij toen dat dat onmogelijk was, dat ik veel te gevoelig was en dat ik er later wel anders over zou denken. En ik borg mijn dromen op, diep in mezelf… Al bleef het vuur heel die tijd in mij smeulen.

Ik studeerde maatschappelijk werk en ging van de Brailleliga over naar het OCMW van Halle. Daarbij bezorgden de psycho-sociale begeleidingen mij de meeste arbeidsvreugde. Al gauw kwam ik mijn heerlijke man tegen en we stichtten samen een warm gezin. Onze droom. Ondanks het smeulend vuur, verliep het uiteraard lang niet altijd zo liefdevol als ik wenste: er waren de gekende groeispanningen, er was de verbouwingsstress, de werkdruk, enzovoort. In 2008 ging ik van de ene dag op de andere heel zwaar onderuit en kreeg een jaar later de diagnose ‘CVS’. Het bleek een bijzonder mooi cadeau te zijn en bracht me helemaal op de weg waar ik me thuis voel. Het bracht me bij ons zelfhelend vermogen, bij de kracht van onze onderbewuste overtuigingen en bij heel veel alternatieve therapieën die ik stuk voor stuk leerde kennen. Met wat bij mij paste en wat goed voelde voor mij, ging ik verder. Het begon met Louise Hay, hele zachte yoga en kinderyoga en reiki. Het groeide verder naar Zhineng Qigong, Jin Shin Jyutsu, Psych-K en Live The Connection. En ik zag bij mezelf en in ons gezin wonderen gebeuren.

Die wonderen wilde ik al snel doorgeven. Het startte met kinderyoga en qigong en ging over naar individuele lichaamsbehandelingen Jin Shin Jyutsu en coaching waarbij ik onder andere intensief gebruik maak van de processen van Live The Connection. En weer zag en zie ik zoveel wonderen zich openbaren.

Mijn kinderdroom ontplooit zich nog steeds verder, want ik besef nu maar al te goed dat we wel een liefdevolle wereld kunnen creëren. Gewoon door bij onszelf te beginnen, onszelf te helen, en de liefde uit te stralen.

Dat is ook wat ik het liefst wil doorgeven: de diepe ervaring dat we allemaal een heel krachtig zelfhelend vermogen hebben en dat we ons hele zijn kunnen helen. Elkaar daarin ondersteunen en elkaar helpen groeien en openbloeien is de mooiste weg die ik voor mezelf kan bedenken.

Achtergrond

- Professionele bachelor Maatschappelijk Werk
- Kinderyoga docentenopleiding
- Reiki 1
- Opleiding channeling
- Zhineng Qigong level 1
- Psych-K basis en advanced
- Live The Connection (ontstressteacher, kernmodule, diverse verdiepingsmodules)
- Live The Connection holistische coach opleiding
- Jin Shin Jyutsu practitioner

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen