Practice Qi in the 6 Fu organs i.s.m. Qi-Friends

Deel deze info

In samenwerking met Qi Friends

Qi Friends
https://qifriends.com

Self Healing Qigong – beoefen de originele Qi in de 6 Fu-organen

In de Traditionele Chinese Geneeskunde ligt de nadruk meestal op de Zhang-organen (longen, lever, nieren, pancreas, hart). Er is echter een gezegde in de TCG ‘om de gezondheid van de Zhang-organen te herstellen, moet je eerst de Fu-organen repareren, aangezien de originele Qi daarin zit.

Dit is een serie van tien online live lessen via Zoom op zondag.
Enkel in het Engels.
Je ontvangt achteraf de opnamen om te herhalen en ermee te oefenen, evenals transcripties zodat je deze gemakkelijk kan doorlezen.

Inhoud

In deze serie concentreren we ons op het versterken van de Qi en de gezondheid van deze zes Fu-organen, de maag, galblaas, dunne darm, dikke darm, blaas en drievoudige verwarmer. Op deze manier versterken we indirect ook de Qi en de gezondheid van de 5 Zhang-organen.

Self Healiing Qigong is als het openen van de deur zodat ziekte het lichaam kan verlaten. Je kan het vergelijken met wanneer een muis je huis binnenkomt; je moet de deur openen om hem eruit te laten. Daarnaast versterken we ook de gezondheid en Qi van binnen en daardoor is er geen ruimte meer voor ziekte en zwakheden om binnen te blijven. Ze zullen de uitnodiging van de open deur om te vertrekken accepteren.

Wanneer ons lichaam uit balans is en Qi niet vrijelijk stroomt, zullen we ongemak of zelfs ziekte ervaren. De eerste stap om het welzijn in het lichaam weer terug te brengen, kan het verbeteren van de maag en de alvleesklier zijn. Omdat zij de leiders zijn van een gezonde qi-stroom op- en neerwaarts, zullen zij ook de qi-stroom van alle andere organen meenemen. Het maakt niet uit waar het ongemak of de ziekte zich in het lichaam bevindt. Het is belangrijk om eerst te beginnen met het verbeteren van de Qi in maag en pancreas. Op deze manier kan je al veel verbetering voelen of zelfs zal het ongemak verdwijnen.

Leraar Ning zal uitleggen hoe en waarom we de gezondheid van deze organen kunnen verbeteren. Hij zal oefeningen op verschillende niveaus delen (fysiek, Qi/energie, emotionele programma's enz.). Dit is een programma dat je gemakkelijk zelf kan herhalen. Je ontvangt alle opnames en transcripties om te herhalen en mee te oefenen.

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je gezondheidsniveau of de mate waarin je Qigong al beoefent.

TCM

De basiskennis van TCM leert ons dat 5 organen (milt, nieren, hart, lever en longen) de basis vormen voor de gezondheid.
Elke verstoring binnen en tussen organen wordt weer in balans gebracht, omdat organen elkaars instabiliteit helpen en compenseren.
Van TCM weten we dat 5 elementen, 5 emoties en 5 organen het leven tussen hemel en aarde weerspiegelen.
De intelligentie en grootsheid van dit gezondheidszorgsysteem is meer dan 3000 jaar geleden voor het eerst beschreven in de Nei Jing, een boek geschreven door Qi Bo, in opdracht van The Yellow Emperor, Huang Di.
Het boek - het is niet helemaal zeker wanneer het geschreven is, - is nog steeds de klassieker voor TCM-studenten van vandaag.

Qigong is het hart van veel zelfhulppraktijken die in het hart van China zijn ontstaan. De afgelopen vijftig jaar heeft de heropleving van Qigong en de openstelling van leringen voor een breder publiek veel ‘geheimen’ van de gezondheid in China onthuld.

Methode

De lesmethoden worden op een zachte, bescheiden manier onderwezen. Van dr. Pang neemt teacher Ning de Qi-veldreeks over om de Qigong-staat op te bouwen.
Hij vraagt ​​altijd: wat is Qigong voor jou? Op deze manier zijn zijn studenten zich bewust van de bedoeling van de praktijk.

Traditioneel gezien vormen het meridiaansysteem, de kanalen, de vaten, de oorspronkelijke meridianen en de organen één compleet gezondheidssysteem.
Qi-beoefening wordt beschouwd als de essentie van TCM.
Vier basiselementen maken deel uit van de methoden die teacher Ning onderwijst:
- eén is geluid
- twee is beweging
- drie is bewustzijn
- vier is houding.

Hoewel er niet echt iets negatiefs of positiefs is, geven de bewegingen in cirkels óf te veel Qi vrij door met de klok mee te draaien, óf verzamelen ze Qi door tegen de klok in te cirkelen.

Voor wie

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je gezondheidsniveau of de mate waarin je Qigong al beoefent.
- Voor iedereen die bereid is aan zijn of haar gezondheid te werken, zowel voor het behouden als herstellen van de gezondheid.
- Voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van meer stabiliteit in het dagelijks leven.
- Voor iedereen die beperkende overtuigingen en emotionele patronen wil veranderen die hem/haar verhinderen vrij te functioneren.
- Voor therapeuten, trainers en coaches om hun cliënten beter te begeleiden met de opgedane kennis tijdens deze training.
- Zowel voor beginners als voor gevorderde (Zhineng) Qigong beoefenaars.

Planning en organisatie

Data van de online livesessies 2024:
January 21, 28
February 4, 11, 18, 25
March 3, 10, 17, 24

Tijd:
14.30 – 15.45 uur Midden-Europese tijd

Kostprijs

125 euro

Docent

Teacher Ning werd geboren in Binnen-Mongolië in China.
Hij studeerde af bij dokter Pang Ming aan het beroemde ziekenhuis van Huaxia Center.
In 1997 vertrok hij met een paar anderen nadat hij de zegeningen van Dr. Pang had ontvangen. Hij zette zijn praktijk voort en zorgde voor genezingen voor velen.
Van verschillende meesters leerde hij verschillende methoden.
Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Hainan.
Hij reist al jaren naar westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Servië, Nederland, België en Zwitserland.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen