Zhineng Qigong als meest helende qigong vormZhineng Qiqong wordt door de Chinese overheid beschouwd als de meest helende vorm van qigong.

Zhineng Qigong is geen medische Qigong en toch wordt het door de Chinese overheid als de meest helende vorm van qigong beschouwd.

In de medische Qigong zijn er verschillende technieken om aan verschillende soorten ziekten en oorzaken van ziekten te werken. Er wordt een diagnose gesteld en er worden specifieke technieken gebruikt om een specifieke ziekte of klacht te genezen.

Hoewel Zhineng Qigong geen helende Qigong-vorm is, zijn de medische voordelen aanzienlijk. Zhineng Qigong richt zich niet op ziekte, werkt niet met diagnose, heeft geen specifieke technieken voor specifieke ziekten. - Specifieke methoden kunnen wel goed werken op specifieke delen van het lichaam en de mogelijke aandoeningen ervan, maar de nadruk ligt niet op de ziekte. –

In Zhineng Qigong worden dezelfde methoden en technieken gebruikt voor allerlei ziekten, wat de oorzaak ook mag zijn (fysiek, emotioneel, mentaal,..). Heel gemakkelijke en eenvoudige methoden zoals Lift Qi Up-Pour Qi Down, Push-Pull en La Qi hebben diep helende effecten, welke ziekte er ook is.

De Zhineng Qigong methoden werken op een heel diep niveau en kunnen daardoor oorzaken van ziekten en kwalen helen. Dit is gebaseerd op het HunHua-principe: innerlijke en uiterlijke qi laten versmelten, krachtige en gezonde informatie gebruiken en daardoor transformeren. Het openen van het lichaam, de sterke connectie van de mind met het lichaam, het gebruiken van de mind om de innerlijke en uiterlijke Qi-stroom te beheersen, kan veel ziekten genezen.

Met je mind open je (specifieke) plaatsen, deblokkeer je blokkades op en leid je de qi en het bloed zodat ze vrij en overvloedig kunnen stromen. Welke ziekte je ook hebt, de methoden zijn dezelfde net vanwege het helende principe van Zhineng Qigong (HunHua).

Bij Zhineng Qigong gebruik je je mind, bewegingen en klanken om te helen, wat de oorzaak van je ziekte ook mag zijn. Zhineng Qigong richt zich niet op de oorzaak of de ziekten, wel op het latens tromen van qi in en rond je lichaam.

Zhineng Qigong is een open systeem, gericht op de verbinding met het grote universele Qi-veld om zijn helende kracht te gebruiken om te helen.


Katrien Hendrickx
April 2024

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen