U bevindt zich hier: Home » Zhineng Qigong BelgiŽ » Zhineng Qigong

Zhineng Qigong

Zhineng Qigong

Dokter Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong. In 1981 ontwikkelde hij een 'moderne qigong' gebaseerd op oude tradities, medische kennis en moderne wetenschap. Hij noemde deze moderne qigong vorm “Zhineng Qigong”.
- Zhi betekent wijsheid
- Neng betekent bekwaamheid
- Qi betekent energie
- Gong betekent beoefenen, ontwikkelen

De kracht van Zhineng Qigong vloeit voort uit Dr. Pangs theorie van de onderlinge verbondenheid van alles in het universum en van het vermogen om gebruik te maken van de universele energie of levenskracht die alles met alles en iedereen met iedereen verbindt.

Zhineng Qigong Science

Dr. Pang werkte samen met wetenschappers om het bestaan te bewijzen van qi als substantie. Dit opende een nieuw tijdperk in de qigong.
Zhineng Qigong Science is gebaseerd op de Eenheidstheorie die stelt dat alles in het universum een ​​manifestatie is van qi, zichtbaar of onzichtbaar. Verschillende soorten en niveaus van qi kunnen elkaar beïnvloeden en ook in elkaar overgaan.

Zhineng Qigong is een life science gebaseerd op systematische theorie en methoden. Het is een manier om mind, qi en lichaam te integreren om wijsheid en bekwaamheid te vergroten.

Zhineng Qigong new level practice

Zhineng Qigong is een bewegings- en bewustzijnsleer.
Het bewustzijns- of informatieniveau is het hoogste niveau (high level) van beoefening van Zhineng Qigong.

High level Zhineng Qigong beoefening is Mingjue Gongfu.
- Ming betekent helder
- Jue betekent bewustzijn of observator
- Gongfu betekent meesterschap


Mingjue beoefening maakt ons bewustzijn helderder, zuiverder en stabieler. In Mingjue Gongfu Zhineng Qigong beoefen je Zhineng Qigong vanuit Mingjue, een pure en zuivere bewustzijnsstaat die de drie niveaus (fysiek, qi en informatie) observeert en ervaart. In China refereert Gongfu aan iedere studie, opleiding, lering of praktijk die geduld, energie en tijd vraagt om te beheersen. In de oorspronkelijke betekenis refereert Gongfu (Kung Fu) aan iedere discipline of vaardigheid verkregen door hard werken en praktijk.

You are your own master. Jij bent meester van jezelf.

Zhineng Qigong cultuur

Zhineng Qigong cultuur streeft ernaar de wereld met elkaar te verbinden op het bewustzijnsniveau - de World Consciousness Community, gebaseerd op pure bewustzijnsverbinding:
- om een ​​globaal bewustzijnsveld van mingjue beoefening op te bouwen;
- om beoefenaars van hart tot hart te verbinden;
- om elkaar te ondersteunen bij het creëren van een gezond, vredig en harmonieus leven voor iedereen en de wereld.

Mind to mind and Heart to heart

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen