Zhineng Qigong

Zhineng Qigong

In 1981 ontwikkelde dokter Pang Ming een 'moderne qigong' gebaseerd op oude tradities, medische kennis en moderne wetenschap. Hij noemde deze moderne qigong vorm “Zhineng Qigong”.
- Zhi betekent wijsheid
- Neng betekent bekwaamheid
- Qi betekent energie
- Gong betekent beoefenen, ontwikkelen

De kracht van Zhineng Qigong vloeit voort uit Dr. Pangs theorie van de onderlinge verbondenheid van alles in het universum en van het vermogen om gebruik te maken van de universele energie of levenskracht die alles met alles en iedereen met iedereen verbindt.

Zhineng Qigong high level practice

Zhineng Qigong is een bewegings- en bewustzijnsleer.
Het bewustzijns- of informatieniveau is het hoogste niveau (high level) van beoefening van Zhineng Qigong.

High level Zhineng Qigong beoefening is Mingjue Gongfu.
- Ming betekent helder
- Jue betekent bewustzijn of observator
- Gongfu betekent meesterschap


Mingjue beoefening maakt ons bewustzijn helderder, zuiverder en stabieler. In Mingjue Gongfu Zhineng Qigong beoefen je Zhineng Qigong vanuit Mingjue, een pure en zuivere bewustzijnsstaat die de drie niveaus (fysiek, qi en informatie) observeert en ervaart. In China refereert Gongfu aan iedere studie, opleiding, lering of praktijk die geduld, energie en tijd vraagt om te beheersen. In de oorspronkelijke betekenis refereert Gongfu (Kung Fu) aan iedere discipline of vaardigheid verkregen door hard werken en praktijk.

You are your own master. Jij bent meester van jezelf.

Zhineng Qigong Science

Dr. Pang werkte samen met wetenschappers om het bestaan te bewijzen van qi als substantie. Dit opende een nieuw tijdperk in de qigong.
Zhineng Qigong Science is gebaseerd op de Eenheidstheorie die stelt dat alles in het universum een ​​manifestatie is van qi, zichtbaar of onzichtbaar. Verschillende soorten en niveaus van qi kunnen elkaar beïnvloeden en ook in elkaar overgaan.

Zhineng Qigong is een life science gebaseerd op systematische theorie en methoden. Het is een manier om mind, qi en lichaam te integreren om wijsheid en bekwaamheid te vergroten.

Zhineng Qigong cultuur

Zhineng Qigong cultuur streeft ernaar de wereld met elkaar te verbinden op het bewustzijnsniveau - de World Consciousness Community, gebaseerd op pure bewustzijnsverbinding:
- om een ​​globaal bewustzijnsveld van mingjue beoefening op te bouwen;
- om beoefenaars van hart tot hart te verbinden;
- om elkaar te ondersteunen bij het creëren van een gezond, vredig en harmonieus leven voor iedereen en de wereld.

Mind to mind and Heart to heart

Zhineng Qigong BelgiŽ

Ons doel
- De kracht van Zhineng Qigong introduceren
- Zhineng Qigong verspreiden
- Potentieel van mensen verhogen
- Poorten openen tot bewustzijns- en informatievelden
- Opleiden tot volwaardige instructor Zhineng Qigong

Onze toegevoegde waarde: professionaliteit - kennis - ervaring
- Individueel meer dan 10 jaar, samen meer dan 25 jaar ervaring in Zhineng Qigong en toepassing ervan in onze respectieve praktijken en groepslessen.
- Kwaliteit én hoog niveau door onze werkervaring (lesgeven, energetisch werken, therapeutisch werk, lichaamsgericht werk)
- Eigen ontwikkelde visie gebaseerd op jarenlange ervaring
- Co-teaching waarbij de docenten elkaar versterken en optimaal inspelen op individuele processen in de groep.
- Kleine groepen om het individuele proces optimaal te begeleiden.
- Doorgeven van doorvoelde theorie, kennis en training.
- Vernieuwde aanpak door opleidingen vanuit derde en hoogste niveau van Zhineng Qigong Science. De Eenheidstheorie wordt volledig in praktijk ervaren en toegepast (Mingjue Gongfu).

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen