Ask a Master - Master Xi Xiaofeng

Hoe opent Qigong je geest om informatie waar te nemen?

Mijn ervaring is dat we oefeningen doen omdat we vele methoden geleerd hebben om in het dagelijks leven te oefenen en elke methode is een zeer goede methode. Normaal gesproken willen mensen niet opgeven. Ik oefen en concentreer me op één of twee methoden, niet te veel. Bijvoorbeeld: deze maand richt ik me alleen op Level 1, elke dag Level 1. Echt uitduwen (push), ervaar het duwen echt heel diep. Niet haasten, duwen (push), trekken (pull), duwen, trekken. Als je goed diep oefent, krijg je heel gemakkelijk ervaring. Deze mooie ervaring helpt je dieper te gaan. Dieper gaan en verdiepen betekent dat je geest meer geconcentreerd is. Je geest is zuiverder en helderder. Als je in een zeer zuivere staat en zeer gerichte staat komt, kan je misschien ergens plotseling iets ontvangen. Plotseling weet je iets zoals het plotseling openen van je paranormale vermogens. Ik herinner me tijdens de tweejarige lerarenopleiding, ik oefende 3 centres merge (staande meditatie) elke dag. Ik oefende minstens 4 uur een keer. Plotseling, tijdens het oefenen, zie ik opeens alle botten van al mijn klasgenoten, hun hele lichaam. Ik zie ineens al hun botten, in mijn gedachten komen.
Voor de beginner is dit echt moeilijk, je kan beginnen schudden, niet ontspannen, er komen altijd afleidende gedachten naar boven, je wil altijd opgeven. Dit is heel normaal omdat dit een proces is. Bouw je het gewoon geleidelijk op. Begin met 15 minuten, 30 minuten, geleidelijk aan tot 50 minuten, anderhalf uur. De tijd gaat heel snel. Wanneer je deze ervaring hebt, betekent dat dat je al heel diep bent. Dus, als je diep gaat, kom je echt in een hele goede staat, en dan gaan de paranormale gaven vanzelf open. Hoe open je dan? Ga diep in de praktijk. Laat je geest zuiver worden en in een geconcentreerde staat. Dit is mijn ervaring.

Hoe kan ik mezelf meer openstellen voor Qi?

Velen van ons openen in het dagelijks leven niet genoeg. Eigenlijk moet ons menselijk lichaam, onze levensactiviteiten openen. Dit moet open omdat een open systeem meer open en meer verbonden is met de energie van het universum, van de natuur. Als het niet open genoeg is, betekent dat dat de universum Qi ons leven niet bereikt. En als dat niet zo is, is dat niet zo effectief.
Hoe open je jezelf voor Qi? Heel gemakkleijk: je wordt goede vrienden met Qi. Hoe maak je goede vrienden? Bijvoorbeeld: word goede vrienden met anderen. Je praat altijd, je denkt altijd aan je vrienden, je zorgt voor je vrienden. Hetzelfde met Qi: we zijn goede vrienden met Qi. We denken altijd aan de Qi, als je loopt denk je dat je de Qi bent. Je Qi-lichaam loopt. Als je eet, eet je de Qi. Als je drinkt, drink je de Qi. Als je slaapt, slaap je op het Qi-bed. Jij bent Qi, volledig versmolten met het Qi-bed. Jij wordt één. Dus dat betekent dat je altijd aan de Qi denkt. Geleidelijk aan denk je de Qi heel diep, dat betekent dat je een heel goede relatie hebt met de Qi. Zeer goede vrienden. Misschien vraagt iemand je: Hoe gaat het met Qi? Dan is je plotselinge eerste gedachte vanuit Qi, je geeft direct antwoord op Qi. Dat betekent dat de Qi al heel diep zit in je geest. En dit is ook heel gemakkelijk door gewoon aan de Qi te denken, aan universum Qi. Soms gaan we naar de natuur om een prachtige bloem te zien, dit is Qi, mooie Qi. Je ziet een mooi gebouw, ook dat is zo'n mooie Qi. Dit is allemaal goede informatie waarmee je binnenin verbindt en je voelt de Qi. Geleidelijk aan, zal je een nieuwe gewoonte opbouwen. En je zal zeer goede Qi vrienden worden.

Wat zijn Qi blokkades en hoe verzamel je Qi?

Dit is een zeer goede vraag eigenlijk voor onze qigong beoefenaars en niet alleen voor Zhineng Qigong beoefenaars. Alle Qigong beoefenaars beoefenen de Qi. Geleidelijk komt de Qi in het lichaam, wordt overvloediger, sterker, krachtiger. Maar als de Qi gewoon sterk en overvloedig is, is dit niet genoeg. Dus we moeten de Qi goed laten stromen. Dat betekent dat onze levensactiviteiten in een zeer goede staat komen. Vergelijk dit met een meer. Er is veel water in het meer. Maar dit water stroomt niet, het blijft gewoon stilstaan. Wat gebeurt er? Het water wordt groen en nog groener. Er komt geen goede geur. Waarom is dit? Omdat er water is, maar geen stroming. We laten het water in beweging komen, zelfs naar buiten toe. Het water gaat stromen. De groene kleur is verdwenen, de slechte geur is verdwenen. Hetzelfde gebeurt met ons lichaam. We oefenen om overvloedige Qi te hebben, maar we moeten Qi laten stromen. Hoe kunnen we Qi laten stromen? Onze geest moet meer open, meer openen om emoties te veranderen. Glimlach! Open! Open en er komt verandering. Dit hangt dus van je geest af. Soms zien we iemand Qigong beoefenen voor vele jaren, elke dag heel hard oefenen. Maar zijnn geest verandert niet, dis is altijd gesloten. Dat betekent, dat qi niet naar binnen stroomt, er geen stilte kan gecreëerd worden. Dan wordt een blockade of heel zwaar probleem gecreëerd. Dus, maak Qi overvloedig en stromend, heel de tijd.

Welke praktijken of methoden ontwikkelen paranormale vermogens en verbeteren de gezondheid?

We oefenen in ons dagelijks leven als een levensproces en om onze paranormale vermogens te openen. En tegelijkertijd, om onze gezondheid steeds beter te maken. En als we goed gezond zijn, hebben we een zuivere geestestoestand. Onze geest staat meer open, ons hart staat meer open. We zullen veel geluk voelen in het dagelijks leven. We ervaren het echte geluk door Qigong beoefening in het dagelijks leven.

Wat is het verband tussen paranormale gaven en gezondheid ?

Paranormale of supernormale gaven helpen ons om onze geest te openen. Ze helpen ons om ons bewustzijn zuiverder te maken en meer helder. Als we erg ontwikkelde paranormale gaven hebben, met een zeer zuiver bewustzijn, dan gebruiken we dit pure bewustzijn om ons oefenniveau te verbeteren en tegelijkertijd om onze gezondheid te verbeteren en om ziekte te genezen.

Wat was uw krachtigste ervaring met Qi?

Mijn meest krachtige ervaring van Qi is wanneer we tumoren onmiddellijk laten verdwijnen. In maar één of twee seconden, heel snel zijn de tumors verdwenen. Zonder dat mensen aan het lichaam aankomen, zonder de tumoren aan te raken. In één, twee seconden helemaal verdwenen.
Hoe maak je het effectief? Het eerste belangrijke punt is: eerst moet je jezelf vertrouwen, meer en diep vertrouwen hebben in jezelf. Dat is effectiever. Eigenlijk ken je de resultaten al, weet je het resultaat vooraf al. Ten tweede: vragen over de Qi, over hoe krachtig de Qi is. Toen ik Zhineng Qigong beoefende, ik was toen ongeveer 17 jaar, begon ik zelf Zhineng Qigong te beoefenen. Toen ik oefende, was er een muis. Elke keer kwam de muis naar me toe. Ik deed de push-pull van Level één. Push, de muis volgde mijn beweging. Dan pull, d e muis volgde mijn beweging, Achteruit – push. Elke keer als ik het herhaalde. Dit is echt interessant. Dat betekent dat de muis de Qi kan voelen. Het dier voelt de Qi als comfortabel aan. Dieren volgen de comfortabele ervaring. En ook slangen als we de praktijk doen. Bijvoorbeeld met de Kai-he (open – sluit). De slang volgde mijn stem. Als ik zei Kai (open), dan stopte de slang, stopte haar kop met te bewegen en haar tong uit haar bek en rondkijken. Toen ik ‘sluit’ zei, kwam de slang vooruit, niet dicht bij ons. Dit is erg interessant. Dit is ook de Qi. Dit is eenvoudig uit te leggen.

Wat gebeurt er met je Qi levenskracht na je dood?

Dit is een heel interessante vraag. Iedereen wil dat weten. Ik wil ook het exacte antwoord weten.

Dokter Pang legde dit uit, omdat sommige studenten dit soort vragen stellen.
Zoals dokter Pang zei, overlijden de meeste mensen zoals een boom sterft, zoals een bloem sterft;
ze gaan terug naar de natuur. Want als mensen sterven, is de innerlijke Qi verdwenen.

In de Chinese geneeskunde wordt altijd gezegd: “Mensen hebben het leven omdat het Qi heeft.” Als mensen sterven, verdwijnt ook de Qi.

Maar dé vraag is: als sommige mensen sterven, zijn ze dan echt dood? De mensen willen een heel speciaal antwoord weten. Antwoord is: ze zijn niet dood. Als hun geest een zeer zuivere staat heeft, een zeer zuivere geestestoestand, dan kunnen ze een tweede leven hebben, een derde leven hebben. Bijvoorbeeld: op het moment dat sommige mensen sterven en op dat moment een nieuwe baby wordt geboren, dan krijgt de nieuwe baby de geest van die persoon die gestorven is. Van die persoon gaat de geest direct naar de nieuwe baby. De baby die net geboren is kan niet spreken. De baby groeit en op misschien vijf jaar, misschien zes jaar, misschien 10 jaar oud, kan die baby je veel dingen uitleggen. Hij weet heel veel dingen. Hij weet direct het antwoord. Hij kan je direct antwoord geven, hij kan in de toekomst iets weten. Als deze baby ouder wordt en dood gaat, is de geest van de baby zuiver, heel helder. Het kan zijn dat zijn geest naar een andere nieuwe baby gaat. Het derde leven … Dat betekent dat dit soort mensen niet echt sterven.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen