Ask a master Ė Master Xie Chuan

Waarom cirkelen je je Heshi hands voor je borst bij de LQU?

Je draait met je handen zowel met de klok mee als tegen de klok in bij het oefenen van de Lift Qi Up methode. Dit heeft verschillende functies: het laat Qi stromen in je middelste dantian; het stuurt Qi in de Shen; het harmoniseert de drie dantians (ovenste, middelste, onderste dantian); het verenigt de drie dantians (bovenste, middelste, onderste dantian); het trekt de Qi van de onderste dantian en middelste dantian naar omhoog en opent de hemelpoort. Het verbindt Universum, lichaam en Aarde: het is een holistische verbinding. Je houdt je handen voor je Hart. Je Hart-Qi connecteert met BaiHui.

Hoe versterk je je persoonlijk qi-veld? 

Heel eenvoudig: met een open hart. Een open hart betekent dat je opent, dat er geen grenzen meer zijn. Je bevrijdt je van je ego-grens. Dit is een sterke kracht, het versterkt het Qi-veld. Er zijn geen grenzen meer tussen de verschillende lagen van Qi. Het is de vereniging van al je Qi. Het logisch denken verdeelt en begrenst de Qi. Als je een open hart hebt, bevrijd je jezelf van alle beperkingen. 

Waarom vorm je een Lotusbloem in de Lift Qi Up?

De symboliek is belangrijk. Een Lotus bloem wortelt in de modder. Vanuit de modder groeit de lotus uit tot een mooie bloem. Modder is niet altijd mooi of aangenaam. Dit wil zeggen dat je aanvaardt dat de basis niet altijd mooi is. Je moet de minder mooie delen van jezelf aanvaarden, negeer deze delen niet. Uit deze delen kunnen mooie zaken groeien, kunnen prachtige bloemen groeien.

Wat zijn de voorwaarden om te oefenen?

-
Wees gemotiveerd.
- Durf los te laten.
- Focus tijdens je training.
- Kies slechts één methode om te oefenen, train niet te veel methoden door elkaar.

Hoe creëer je een krachtig Qi- veld?

Maak verbinding met het universele bewustzijnsveld: verzamel het hele Qi-veld en verzamelen alle krachtige ervaringen van krachtige meesters. Breng dan je focus naar binnen. Breng je aandacht en je geest van ver buiten naar diep binnen in. Blijf dit een tijdje doen. Observeer en ervaar dit. Zo bouw je een krachtig Qi-veld op.Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen