Ask a Master - Master Wei QiFeng

Hoe kan ik Zhineng Qigong integreren, 24 uur per dag?

Ten eerste kun je oefenen op Qi-niveau. Je moet je lichaam altijd observeren als een Qi-lichaam. Vorm een gewoonte zodat je bewustzijn altijd door je lichaam gaat en je lichaam observeert. Je bent een Qi lichaam dat loopt, een Qi lichaam dat zit, een Qi lichaam dat praat. Vorm deze gewoonte om in het huidige moment te leven. Elk heden verbindt zich met elkaar, je ervaart je leven en geniet van je leven. En geleidelijk, zal deze staat langer worden. Als je het vergeet, maakt het niet uit, begin onmiddellijk opnieuw. Op deze manier kan je meer universele Qi krijgen en je leven op natuurlijke wijze voeden.
Dit betekent dat je bewustzijn bij je leven moet blijven.
Ten tweede, op bewustzijnsniveau … je bewustzijn moet zichzelf observeren, en zelfbewust zijn. Het is als mindfulness. Je weet dat je bewustzijn nog steeds in het huidige moment is, en dit huidige moment van bewustzijn doet alles in je dagelijks leven. Zoals in ‘nu praat ik,’ ik weet dat ik praat, mijn bewustzijn praat. Als ik loop, voel ik mijn bewustzijn duidelijk. Dit is het ontwaken van de bewustzijnstoestand. En als je trouw bent aan dit bewustzijnsniveau, houd je deze staat geleidelijk aan vast. Het is hetzelfde als wanneer je de Qi observeert, op dat niveau. Wanneer je jezelf verliest, vergeet je je bewustzijnstoestand. Wanneer je merkt dat je jezelf kwijt bent, kom je onmiddellijk terug... En geleidelijk, geleidelijk - op zijn minst naast je slap - kan je deze toestand gemakkelijk behouden. Op een hoger niveau, een hoger niveau, in de tijd, zelfs tijdens het slapen, kan je je bewustzijn behouden terwijl je slaapt en nergens aan denken. Maar je bent in een staat van bewustzijn, een bewuste staat.
Dus in de Wereldbewustzijnsgemeenschap trainen we Mingjue. We trainen Mingjue, het zelfbewustzijn, het bewustzijn... we zijn getraind in deze staat.Hoe ondersteunen we mensen die voor het eerst oefenen, om in een goede praktijkconditie te komen?

Leraar, open je hart. Open je hart voor deze persoon en liefde. Ja, hou van deze persoon. Hoe dan ook, je houdt van deze persoon. Dan kan je een open hart en een vriendelijk hart behouden. Begin met praten en maak een connectie. Maak een mooie verbinding met die persoon. Als je het hart van deze deelnemer kan openen, wordt de eerste stap zeer succesvol.
Dan, wanneer je verbinding met deze persoon hebt, ga naar een mooie staat. Gebruik je bewustzijn, en gebruik je liefde om een mooi energieveld voor deze persoon te creëren, en laat de persoon de energie voelen en beide energietoestanden als goed en mooi ervaren!
Er zijn dus twee niveaus. Ten eerste, een open hart met liefde. Ten tweede, het lichaam voelt goed.
Hoe moeten we een niveau oefenen voordat we naar het volgende niveau gaan.
Hiervoor denk ik dat er geen beperking is, geen vaste beperking. Het is afhankelijk van je staat.
Ten eerste denk ik dat je een niveau moet oefenen, heel diep moet oefenen. En zeer goede ervaringen opdoen. Als er geen goede ervaringen zijn, en je gaat snel over naar een ander niveau, heeft dat geen zin. Dat is niet goed. Als je niveau één oefent, moet je voelen wanneer je uitduwt (push), dat het hele Qi lichaam uitzet en versmelt met het universum. Wanneer je je naar binnen trekt (pull), voel je dat je, vanuit alle richtingen, de energie aantrekt en ze in je lichaam komt. Je hebt een soort gevoel. Dit betekent dat je in een staat van compleetheid, een goede staat van compleetheid bent. Het hele lichaam is net als energie staten, ze zijn zeer ontspannen en versmelten met het universum. (Hun Hua) Ze fuseren en transformeren met het universum. Dit is een basisvereiste van niveau één. Op deze manier breng je in je leven al enige goede verandering.
Dan, als je dieper wil gaan, kan je niveau twee leren. Dan krijg je het voordeel van niveau twee.
Als je genoeg voordeel hebt, dan wil je niveau drie leren, je verdiept je staat...Hoe krijg je verlichting? Of welke praktijken zijn nodig om die staat te bereiken?

Iedereen wil verlicht zijn. Je kunt verlichting niet ‘maken’. Je kan je alleen op verlichting voorbereiden. Je hoeft alleen maar je bewustzijn te observeren. Kom naar de Minjue staat, zuiver jezelf, vorm een Minjue zelfbewuste bewustzijnstoestand. Verbreek geleidelijk de oude beperkingen. Ga verder en verbreek. Ga verder en doorbreek de oude beperkingen van je referentiekader. Dus, je hart zal meer en meer open gaan en je eigen, ontwaakt Mingjue niveau bewustzijn zal zuiverder en zuiverder worden, meer en meer stabiel. Dan is het mogelijk om altijd in de staat van zelfbewustzijn te blijven. Dit is slechts een basis, dit is niet de volledige verlichting, maar het is klaar om de basis te worden. Gewoon altijd in hier en nu blijven, het bewustzijn observeren, het ‘zelf’ observeren. De waarnemer observeert zichzelf, zijn zuivere staat. Vorm deze gewoonte, niet langer te hechten aan externe dingen. Maar, hechten aan je pure bewustzijn zelf.
Je hebt nog steeds een gewoonte. Je observeert jezelf. Dan, zelfs als je zelfbewust wordt, heb je nog steeds een kleine intentie van ‘ik observeer mezelf'. ‘Ik moet deze Minjue staat handhaven.’ Dus het is erg moeilijk om deze afhankelijkheden te laten verdwijnen. Het is een zeer diepe, fijnere, gehechtheid. Je kunt niet deze kleine afhankelijkheden laten verdwijnen met je denken, met je ideeën. Als je een idee hebt, maak je een andere intentie, en dan maak je een andere afhankelijkheid. Dus je kan alleen jezelf altijd blijven observeren als je deze afhankelijkheden hebt. Maar geleidelijk aan, in je bewustzijn, zal het zuiverder en zuiverder worden, steeds stabieler, meer en meer krachtig. Dus je moet gewoon wachten tot de kans zich voordoet om verlichting te krijgen. En dan triggert iets je plotseling en dan breek je alle beperkingen, breek je intenties, opeens besef je ‘Ja, dat ben ik.’ Dat is goed. Je moet gewoon die richting weten, en ga dan, ga. Misschien ga je op een dag naar de top van de berg, misschien ga je ergens halverwege, maar je leven zal steeds beter worden. Dus, nadat je de richting weet, ga gewoon. Fixeer niet op verlichting, dat is een droom.Is het mogelijk om angst te genezen door het beoefenen van Zhineng Qigong?

Ja. Ja, natuurlijk! Maar het is erg diepgaand werk. Als je alleen de methodes beoefent of Qi ervaart, dat is nuttig. Als je Qi overvloediger wordt, word je moedig, moediger. Maar de angst is er nog steeds. Dan moet je weten waar de angst vandaan komt. Dus je moet door de angst heen kijken. Vanuit je referentiekader. Nu in het referentiekader, hebben we veel van de afscheidingen. We hebben veel afhankelijkheden en fixaties. Die creëren allemaal de angst. Dus als je van de angst af wil, moet je verder gaan dan je referentiekader; alleen de lichaamsbewegingen oefenen terwijl het lichaam Qi ervaart is niet genoeg.
Dus je moet naar de verlichting! Het beoefenen van Mingjue is het beginpunt. Als de waarnemer zichzelf observeert, kom je in de Mingjue staat. Geleidelijk aan wordt Mingjue steeds stabieler, steeds krachtiger. Deze staat gaat verder dan gehechtheid aan de materiële wereld, gaat verder dan het fysieke lichaam zodat we ons eigen zelf kunnen ervaren. Het gaat verder dan je gedachten, je referentiekader, gaat verder dan afhankelijkheden. Dan verdwijnt de angst. De angst wordt tenminste minder, wordt zwakker.


Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen